Vents VK 150 Ventilator

7.452,00 din

Stanje: Isporuka u 24h

Turbina promera φ150mm maksimalnog protoka 630m³/h sa termokontrolerom i frekvencionim potenciomerom izrađena od kvalitetne ABS plastike što omogućava znatno niži nivo buke pri radu.
Artikal: 4179

* Obavezno Uneti

Detaljan Opis

Detalji

Kanalni Ventilatori VK serije kompanije VENTS predstavljaju sa više aspekata najbolji izbor kad je reč o sistemima ventilacije i klimatizacije raznih prostorija koji zahtevaju uštedu i kontrolu ventilacije, bilo da se radi o kupatilima, kuhinjama ili drugim prostorijama sa visokom vlagom kao što su rasadnici, plastenici itd. U ponudi su promeri Ø100, 125, 150, 200, 250 i 315 mm kao i modeli sa dodatnim potenciometrima i termokontrolerima.

Dizajn

Kućište je izrađeno od viskokvalitetne ABS plastike i otprorno je na udarce i koroziju. Na sebi sadrži nepropusnu priključnu kutiju za povezivanje na električnu mrežu.

Motor

VK seriju karakterišu visoko efikasni elektronički komutirani motori jednosmerne struje sa zaobljenim lopaticama unazad. Takvi motori su najsavremenije rešenje za uštedu energije. Potrošnja energije EC motora je 35% manja u odnosu na standardne motore. Ventilatori sa EC motorom imaju odlične aerodinamičke performanse i rad bez buke. EC motori se odlikuju visokim performansama i širokim opsegom kontrolisane brzine. Visoka efikasnost koja dostiže 90% predstavlja premium prednost elektronički komutiranih motora. Motori su opremljeni kugličnim ležajevima projektovanim za najmanje 40 000 radnih sati.

Potenciometar - kontrola brzine

Model VK 150P ima ugrađen potenciometar za kontrolu brzine i protoka vazduha. Potenciometrom se ventilator može naštelovati da radi od 0 - 100% snage. Brzina EC motora se menja proporcionalno promenama kontrolnog parametra i ventilator isporučuje potrebnu zapreminu vazduha u ventilacioni sistem. Maksimalna brzina ventilatora ne zavisi od trenutne frekvencije. Ventilator je kompatibilan i sa 50 ili 60 Hz mrežom.

Termokontroler

Ventilatori sa ugrađenim termokontrolerom regulišu temperaturu vazduha u prostoriji (Un) ili u ventilacionim cevima (U). Zadatu temperaturu ventilator održava povećanjem i smanjenjem protoka vazduha. Ventilatori sa termokontrolerom na sebi imaju i potenciometre. Radi sa eksternim 0-10 V kontrolnim signalom. Kapacitet vazduha se kontroliše u zavisnosti od temperature vazduha, nivoa pritiska, sadržaja dima itd.

Model VK 150U opremljen je termo senzorom unutar ventilatora i koristi se za regulaciju temperature u ventilacionim cevima (Aluflex crevima). Model VK 150Un opremljen je eksternom termo sondom na kablu dužine 4 metra, i on se koristi za regulaciju temperature u prostoriji. Korisnik prvo bira snagu kojom će ventilator raditi (0 - 100%), a potom i temperaturu koju će održavati (20 - 30°C). Ventilator radi na odabranoj snazi sve dok temperatura ne pređe za 2 stepena iznad zadate temperature. Tada ventilator "samoinicijativno" pojačava snagu sve dok temperatura ne padne za 2 °C ispod zadate, a zatim se ponovo vraća na odabranu vrednost snage. Npr, ukoliko zadate vrednost snage od 30% i temperature od 25°C, ventilator će raditi na 30% snage sve dok temperatura ne dostigne 27 °C. Tada će se ventilator sam pojačati na 100% snage dok temperatura ne dostigne 23°C, nakon čega će se ventilator vratiti na 30% snage.Način primene

1: Ventilatori su dizajnirani za kanalnu montažu u bilo kojoj tački ventilacionog sistema sa kućištem montiranim pod bilo kojim uglom.
2: U slučaju vertikalne montaže na vrhu mora biti postavljen zaštitni vanjski poklopac.
3: Pričvršćivanje na zid ili plafon poda vrši se pomoću priloženih montažnih nosača.
4: Električni priključak i instalacija moraju biti izvedeni u skladu sa uputstvom i šemom ožičenja na priključnoj kutiji.Korisni saveti

1: Pored toga što motori VK serije trpe i do 50% višu temperaturu, U slučaju da se ventilator koristi za hlađenje sijalica kroz sistem Cool Tube (rashladnih cevi), neophodno je postaviti ventilator tako da duva vazduh kroz cev a ne da izvlači jer protok vrelog vazduha će uništiti motor što dalje isključuje mogućnost reklamacije.
2: Frekvencioni potenciomeri predstavljaju daleko kvalitetniju opticju u poređenju sa naponskim potenciomerima koji negativno utiču i na radni vek motora.
3: U poređenju sa metalnim turbinama VK serija od ABS plastike proizvodi manje buke.

Specifikacije

Promer - 150mm
Napon - 0.63A
Max.Temp. vazduha - od -25 do +60
Dizajn - Centrifugalan
Voltaža - 1 ~ 230V
Frekvencija - 50 do 60 Hz
Nivo zvučnog pritiska na 3m udaljenosti - 42dBA
Snaga/Potrošnja - 80W
Kućište - ABS Plastika
Max.Protok - 505m³/h
Vrsta Motora - EC
Broj Obrtaja u minuti - 2840 RPM
Nivo zaštite - IP X4
Težina - 2.5kgPakovanje sadrži

Ventilator VK 150
Zidne nosače
Uputstvo za korišćenje

Napomena

U osnovnoj ponudi je Ventilator bez kabla. Ukoliko odaberete dodatni kabl, na standardni model VK-150 se ugrađuje naponski kabl. Modeli P, U i Un dolaze sa C-14 priključkom i odabirom dodatnog kabla, uz njih se dobija adekvatan naponski kabl sa istim priključkom.

Dodatne Informacije

Dodatne Informacije

Proizvođač Ne