Ventilator sa Termokontrolerom i Potenciomerom VK 250 UN

15.540,00 din

Stanje: Isporuka u 24h

Turbina promera φ250mm maksimalnog protoka 1250m³/h sa termokontrolerom i frekvencionim potenciomerom izrađena od kvalitetne ABS plastike što omogućava znatno niži nivo buke pri radu.
Artikal: 3928

* Obavezno Uneti

Detaljan Opis

Detalji

Kanalni Ventilatori sa Termokotrolerom i frekvencionim Potenciomerom kompanije VENTS predstavljaju sa više aspekata najbolji izbor kad je reč o sistemima ventilacije i klimatizacije raznih prostorija koji zahtevaju uštedu i kontrolu ventilacije, bilo da se radi o kupatilima, kuhinjama ili drugim prostorijama sa visokom vlagom kao što su rasadnici, plastenici itd.

U ponudi su promeri Ø 150, 200, 250 and 315 mm

Dizajn

Kućište je izrađeno od viskokvalitetne ABS plastike i otprorno je na udarce i koroziju. Nepropusna priključna kutija za priključak na električnu mrežu. Ventilator je opremljen ugrađenim frekvencionim regulatorom brzine (potenciomerom) i kablom za napajanje sa električnim utikačem EC C14.

Motor

VK seriju karakterišu visoko efikasni elektronički komutirani motori jednosmerne struje sa zaobljenim lopaticama unazad. Takvi motori su najsavremenije rešenje za uštedu energije. Potrošnja energije EC motora je 35% manja u odnosu na standardne motore. Ventilatori sa EC motorom imaju odlične aerodinamičke performanse i rad bez buke. EC motori se odlikuju visokim performansama i širokim opsegom kontrolisane brzine. Visoka efikasnost koja dostiže 90% predstavlja premium prednost elektronički komutiranih motora. Motori su opremljeni kugličnim ležajevima projektovanim za najmanje 40 000 radnih sati.

Kontrola brzine

Ventilator radi sa eksternim 0-10 V kontrolnim signalom. Kapacitet vazduha se kontroliše u zavisnosti od temperature vazduha, nivoa pritiska, sadržaja dima itd. Brzina EC motora se menja proporcionalno promenama kontrolnog parametra i ventilator isporučuje potrebnu zapreminu vazduha u ventilacioni sistem. Maksimalna brzina ventilatora ne zavisi od trenutne frekvencije. Ventilator je kompatibilan i sa 50 ili 60 Hz mrežom. Ventilatori mogu biti integrisani u jedinstveni sistem kontrole podataka. Posebno dizajnirani softver omogućava preciznu kontrolu svih ventilatora integrisanih u sistem.Način primene

1: Ventilatori su dizajnirani za kanalnu montažu u bilo kojoj tački ventilacionog sistema sa kućištem montiranim pod bilo kojim uglom.
2: U slučaju vertikalne montaže na vrhu mora biti postavljen zaštitni vanjski poklopac.
3: Pričvršćivanje na zid ili plafon poda vrši se pomoću priloženih montažnih nosača.
4: Električni priključak i instalacija moraju biti izvedeni u skladu sa uputstvom i šemom ožičenja na priključnoj kutiji.Korisni saveti

1: Pored toga što motori VK serije trpe i do 50% višu temperaturu, U slučaju da se ventilator koristi za hlađenje sijalica kroz sistem Cool Tube (rashladnih cevi), neophodno je postaviti ventilator tako da duva vazduh kroz cev a ne da izvlači jer protok vrelog vazduha će uništiti motor što dalje isključuje mogućnost reklamacije.
2: Frekvencioni potenciomeri predstavljaju daleko kvalitetniju opticju u poređenju sa naponskim potenciomerima koji negativno utiču i na radni vek motora.
3: U poređenju sa metalnim turbinama VK serija od ABS plastike proizvodi znatno manje buke do te mere da se skoro eliminiše potreba za izolovanim aluflex crevima.

Specifikacije

Promer - 250mm
Napon - 1.1A
Max.Temp. vazduha - od -25 do +60
Dizajn - Centrifugalan
Voltaža - 1 ~ 230V
Frekvencija - 50 do 60 Hz
Nivo zvučnog pritiska na 3m udaljenosti - 48dBA
Snaga/Potrošnja - 165W
Kućište - ABS Plastika
Max.Protok - 1250m³/h
Vrsta Motora - EC
Broj Obrtaja u minuti - 2600 RPM
Nivo zaštite - IP X4
Težina - 4.3kgPakovanje sadrži

Ventilator VK povezan EC C14 kablom
Zidne nosače
Uputstvo za korišćenje

Napomena

U osnovnoj ponudi je Ventilator sa orignalnim EC kablom za koji je neophodan nastavak (kabl) sa šuko izlazom kako bi ste ga mogli učljučiti u struju. Pomenuti kabl je ustvari naponski kabl za računare koji možete kupiti u bilo kojoj prodavnici računarske opreme ili ga možete poručiti uz ovaj ventilator jednostavnim odabirom opcije.

Dodatne Informacije

Dodatne Informacije

Proizvođač Ne

Preporučujemo Vam da pogledate