NFT A Model - 280 Mesta

38.600,00 din

Stanje: Isporuka u 24h

NFT Kanali za vertikalno gajenje. Ovaj A model ima 280 sadnih mesta i prodaje se bez dovodnih i odvodnih cevi, rezervoara, i nosača.
Artikal: 3617
Detaljan Opis

Detalji

NFT Kanali širine 10cm i visine 5cm kao i svi ostali delovi NFT sistema su napravljeni od visoko kvalitetne PVC plastike sa anti UV zaštitom koja štiti od sunčevog zračenja. Naši NFT sistemi poseduju klizni poklopac koji se lako skida i omogućava jednostavno čišćenje sistema. Korenov sistem biljke prolazi kroz otvore na hidroponskim saksijama i snabdeva se vodom i rastvorenim hranivima. Voda cirkuliše kroz cevi sistema i vraća se u rezervoar čime se postiže kružni sistem kretanja vode. Upuštanje vode u sistem vrši se potapajućom pumpom niskog pritiska, a NFT cevi se postavljaju pod blagim nagibom kako bi se obezbedilo kružno kretanje vode. Voda kroz sistem može da teče kontinuirano, a može se podesiti i da upuštanje vode u sistem bude u odredjenim vremenskim intervalima što zavisi od biljne kulture koja će se gajiti.

Poljoprivredna proizvodnja u NFT Sistemima se veoma brzo širi u svetu, i predstavlja savremeni model kako se za kraće vreme mogu ostvariti visoki i kvalitetni prinosi gajenog bilja. Poljoprivredni proizvođači se veoma lako prilagođavaju ovakvim načinima uzgoja. Pored toga, čak i hobisti koji žele da imaju svoju mini bašticu na terasi ili u dvorištu veoma brzo i lako mogu da organizuju svoju proizvodnju u NFT sistemima.

Komplet sadrži sledeće elemente:

NFT Kanal 580cm (10 komada)
NFT Hidroponska saksija 55mm (280 komada)
Konektor 4mm za dovod vode (10 komada)
Crevo 4/7mm za dovod vode u sistem (40cm x 10 komada)
Krajnji poklopac (10 komada)
Krajnji poklopac sa izvodom (10 komada)

NFT kanali u našoj ponudi izgrađeni su od kvalitetnog netoksičnog PVC materijala sa anti UV zaštitom.Osnovne karakteristike ovih kanala jeste postojanost u ekplataciji i lako održavanje, jer ovi kanali poseduju klizni poklopac koji se lako skida, a ujedino u velikoj meri sprečava razvoj algi u kanalima.

Osnovno pravilo prilikom prihrane kultura u NFT sistemima jeste da se moraju koristiti 100% vodotopiva đubriva. Ova đubriva moraju imati visok sadržaj aktivnih elemenata. Neophodno je i da biljka iz njih lako usvaja mikro i makro elemente. Takva đubriva ujedino ne smeju predstavljati opasnost po životnu sredinu niti zdravlje ljudi, jer je ovaj sistem namenjen isključivo proizvodnji hrane za ljudsku upotrebu.

U kompletu se ne dobija noseća konstrukcija!

Naše NFT sisteme odlikuje raznovrnost primene, lakoća upravljanja, kao i neograničene mogućnosti za proširivanje.

Dodatne Informacije

Dodatne Informacije

Proizvođač Ne

Preporučujemo Vam da pogledate