NFT Kanal 2m Komplet

1.800,00 din

Stanje: Isporuka u 24h

Kompletiran NFT kanal dužine 2m sa svim potrebnim delovima. Kanalica ima 9 sadnih mesta, a može se postavljati horizontalno ali i u visinu.
Artikal: 3635
Detaljan Opis

Detalji

NFT Kanali širine 10cm i visine 5cm kao i svi ostali delovi NFT sistema su napravljeni od visoko kvalitetne PVC plastike sa anti UV zaštitom koja štiti od sunčevog zračenja. Naši NFT sistemi poseduju klizni poklopac koji se lako skida i omogućava jednostavno čišćenje sistema. Korenov sistem biljke prolazi kroz otvore na hidroponskim saksijama i snabdeva se vodom i rastvorenim hranivima. Voda cirkuliše kroz cevi sistema i vraća se u rezervoar čime se postiže kružni sistem kretanja vode. Upuštanje vode u sistem vrši se potapajućom pumpom niskog pritiska, a NFT cevi se postavljaju pod blagim nagibom kako bi se obezbedilo kružno kretanje vode. Voda kroz sistem može da teče kontinuirano, a može se podesiti i da upuštanje vode u sistem bude u odredjenim vremenskim intervalima što zavisi od biljne kulture koja će se gajiti.

Poljoprivredna proizvodnja u NFT Sistemima se veoma brzo širi u svetu, i predstavlja savremeni model kako se za kraće vreme mogu ostvariti visoki i kvalitetni prinosi gajenog bilja. Poljoprivredni proizvođači se veoma lako prilagođavaju ovakvim načinima uzgoja. Pored toga, čak i hobisti koji žele da imaju svoju mini bašticu na terasi ili u dvorištu veoma brzo i lako mogu da organizuju svoju proizvodnju u NFT sistemima.

Komplet sadrži sledeće elemente:

NFT Kanal 195cm
NFT Hidroponska saksija 55mm (9 komada)
Konektor 4mm za dovod vode
Crevo 4/7mm za dovod vode u sistem (40cm)
Krajnji poklopac
Krajnji poklopac sa izvodom

NFT kanali u našoj ponudi izgrađeni su  od kvalitetnog netoksičnog PVC materijala sa anti UV zaštitom.Osnovne karakteristike ovih kanala jeste postojanost u ekplataciji i lako održavanje, jer ovi kanali poseduju klizni poklopac koji se lako skida, a ujedino u velikoj meri sprečava razvoj algi u kanalima.

Osnovno pravilo prilikom prihrane kultura u NFT sistemima jeste da se moraju koristiti 100% vodotopiva đubriva. Ova đubriva moraju imati visok sadržaj aktivnih elemenata. Neophodno je i da biljka iz njih lako usvaja mikro i makro elemente. Takva đubriva ujedino ne smeju predstavljati opasnost po životnu sredinu niti zdravlje ljudi, jer je ovaj sistem namenjen isključivo proizvodnji hrane za ljudsku upotrebu.

Neophodno je imati na umu da ukoliko postavljamo kanale koje su veće dužine biljke koje su na početku kanala imaće jači koren i veći plod u odnosu na biljke koje su na kraju kanala. Taj problem može se ublažiti tako što će se pojačati brzina protoka vode.

Naše NFT sisteme odlikuje raznovrnost primene, lakoća upravljanja, kao i neograničene mogućnosti za proširivanje.

Dodatne Informacije

Dodatne Informacije

Proizvođač Ne

Preporučujemo Vam da pogledate