Carbon Filter Komplet 160m³/h

Regular Price: 9.567,00 din
Special Price 7.500,00 din

Stanje: Isporuka u 24h

Mini Carbon Filter Komplet AKCIJA pedstavlja idealnu prliliku da obezbedite sebi filtraciju manje prostorije po neverovatnoj ceni sa 26% popusta. Carbon Filter Komplet, prečišćava sve nečistoće u vazduhu i neutrališe sve neprijatne mirise. Punjen je aktivnim ugljem visokog kvaliteta CTC70 koji je namenjen isključivo za filtraciju vazduha. Uspešno prečisti 160 kubnih metara na sat, i dovoljan je za prostorije do 6m².
Artikal: CFK-A3
Detaljan Opis

Detalji

Uloga Carbon filtera je da neutrališu neprijatne mirise. Neprijatni mirisi se mogu javiti kao posledica upotrebe organskih (bio) đubriva, ali i neke biljke mogu imati neprijatan miris. Upotrebom filtera od aktivnog uglja uspešno se neutrališe preko 99.9% neželjenih mirisa.

Carbon filter je napravljen tako da, kad se na njega poveže ventilator (turbina) kreće da uvlači vazduh kroz filter. Vazduh ulazi spolja, filtrira se kroz zidove filtera u kojima se nalazi aktivni ugalj i izbacuje se van. Vazduh koji izlazi iz filtera je čist i bez ikakvih mirisa.

Zašto mi je potreban Carbon filter?
Carbon filteri koriste aktivni ugalj da izvade čestice iz vazduha. Rezultat je čist vazduh, bez neprijatnih mirisa oko Vas i Vaših biljaka. Carbon filteri su najbolji način da se uklone mirise koje ispuštaju vaše biljke ili đubriva.

Koliko traje ovaj filter?
Carbon filteri traju oko 18 meseci neprekidnog korišćenja. Vlažnost vazduha može negativno uticati na filter jer se u uslovima visoke vlažnosti smanjuje moć filtracije usled zasićenja aktivnog uglja. Zbog toga je treba držati ispod 70% kako bi filter što duže trajao. Nakon 18 meseci možete i da zamenite aktivni ugalj unutar vašeg filtera ili jednostavno uzmete novi filter.

Kada je u pitanju odabir adekvatnog filtera, treba imati na umu veličinu prostorije u kojoj gajite biljke:

- Carbon filter veličine φ125x200mm filtrira 160m³/h, što je 2.66m³ u minuti, dovoljno za prostoriju do 6m²

Kako bi bili sigurni da se vazduh filtrira na svakih 5 minuta, ovaj filter ne treba postaviti u prostoriju veću od 2.66m³/min x 5min = 13.33m³ Prostorija dužine 2.22m x 3m i visine plafona 2m ima 13,33m³, što je adekvatna veličina za ovaj filter (prostorija do 6m²).

Napomena: Vazduh u celoj prostoriji neophodno je filtrirati na svakih 3 do 5 minuta!

Zašto je Carbon filter moj najbolji izbor za kontrolu kvaliteta/mirisa vazduh?
Sve druge metode kao što su mirisi i sprejevi za vazduh samo maskiraju mirise - ne izvlače ih iz vaše sobe i ne prečišćavaju vazduh. Carbon filteri su 100% efikasni u izvlačenju mirisa i jako jednostavni za korišćenje. Popularni su jer uspešno rešavaju problem vezan za neprijatne mirise.Način primene

1: Da bi ovaj filter mogao da ostvari određeni protok, na njega je potrebno povezati turbinu odgovarajućeg prečnika
2: Vazduh koji turbina izvlači kroz filter i koji je bez mirisa možete ventilacionim crevom povezati na vaš izlaz za vazduh (otvor za odžak ili ventilaciju predstavlja idealno rešenje za ovo).
3: Carbon Filter može i da čisti vazduha u vašoj prostoriji za gajenje bez da ga izbacujete napoljeKorisni saveti

1: Uvek je bolje staviti turbinu sa većim protokom od filtera da uvlači vazduh
2: Za najbolji efekat, filtrirajte vazduh u celoj prostoriji na 3 minute
3: Izlazno crevo Carbon Filtera ujedno može i da hladi sijalice u Cool-Tubu
4: Filtere je dobro postaviti visoko (na plafon), tada uvlače topliji i manje vlažan vazduh (bolje filtriraju i smanjuju temperaturu u prostoriji)
5: AluFlex crevo se sa filterom povezuje metalnim ili plastičnim vezicama, aluminijumskom trakom, a ukoliko temperatura vazduha nije visoka može i običnom lepljivom trakomSpecifikacije Filtera

Visina i Širina: 20cm x 20cm
Prečnik Otvora: φ125mm
Max Protok: 160m³/h
Ukupna Težina: 2.68kg

<

Specifikacije Turbine

Promer - Ø125mm
Voltaža - 220-240V
Frekvencija - 50Hz
Potrošnja - 37W
Obrtaja u minuti - 2455RPM
Protok - 280m³/h
Nivo Buke - 37dB
Pritisak - 86 kPa

Pakovanje sadrži

1 x Carbon Filter sa spoljnim Filter (za prašinu)
1 x Vents TT φ125 Mini Turbo Ventilator
1 x Čelična Gumirana Šelna φ125

Dodatne Informacije

Dodatne Informacije

Proizvođač Ne