Double Ended HPS 1000W Komplet

34.980,00 din

Stanje: Isporuka u 24h

Popularnost Double-ended (DE) "dvo-stranih" HPS sijalica, koje se vec desetak godina najcešce koriste u komercijalnoj proizvodnji, je brzo porasla u poslednjih pet godina tako da se za ovaj tip tehnologije osvetljenja opredeljuje sve veci broj hobista. DE sijalice poboljšavaju i kvalitet i količinu svetla koje biljke mogu usvojiti naspram standarnih SE sijalica, a takođe su efikasnije što se tiče pokrivenosti, potrošnje električne energije i cene održavanja.
Artikal: 3990
Detaljan Opis

Detalji

Osvetljenje za uzgoj biljaka je poprilično uznapredovalo u kratkom vremenskom periodu. Popularnost Double-ended (DE) "dvo-stranih" HPS sijalica, koje se vec desetak godina najcešce koriste u komercijalnoj proizvodnji, je brzo porasla u poslednjih pet godina tako da se za ovaj tip tehnologije osvetljenja opredeljuje sve veci broj hobista.

Osnovna fizička razlika naspram standarnih Single-eneded (SE) "jedno-stranih" sijalica je način njihovoh povezivanja sa reflektorom. Za razliku od E40 sijaličnog grla koje koriste standardne SE sijalice, DE sijalice imaju po dve žice na obe strane cevastog spoljnog stakla koje se jednostavno i bezbedno pričvršcuju u utičnice na uređaju. Unutrašnja "gasna" cev na DE sijalicama je uglavnom oko 5cm kraća i primetno tanja od cevi standardnih SE sijalica. Ova karakteristika omogućava deleko veću gustinu svetlosti sa manje tačke fokusa.

DE sijalice poboljšavaju i kvalitet i količinu svetla koje biljke mogu usvojiti naspram standarnih SE sijalica, a takođe su efikasnije što se tiče pokrivenosti, potrošnje električne energije i cene održavanja. Jedan od osnovih razloga je to što DE sijalice rade na ekstremno visokim frekvencijama što onemogućava akustičnu rezonancu, a poboljšava optimalni output i održava output tokom vremena. Dobijena reakcija pruža stabilniju temperaturu i radnu struju. Uvećava efikasnost funkcionisanja gasne cevi i obezbeđuje poboljšanu spektralnu pokrivenost.

DE sijalice uglavnom imaju uvećan intenzitet svetlosti i PAR vrednosti od 10-30% naspram tradicionalnih SE sijalica.

DE sijalice emituju više ultraljubičastog i infracrvenog svetla od tradicionalnih SE sijalica, što povećava potencijal i proizvodnju esencijalnog ulja odabranih kultura.

DE sijalice takođe karakteriše niz drugih poboljšanja u dizajnu u cilju povećanja inteziteta i kvaliteta svetlosnog outputa. Pomoću dve utičnice pričvršćene na gasnu cev,

DE tehnologija eliminiše zastarele i svetlosno-degradirajuće žičane okvire koji pričvršćuju gasnu cev kod standardnih SE sijalica.

DE tehnologija takođe koristi kvarc u izradi spoljašnjeg stakla koji je svako superioran naspram borosilikata koji se koristi kod regularnih HPS sijalica - i popunjavaju se azotom umesto ksenona ili argona, što poboljšava toplotnu provodljivost.

Pored svega navedenog, Digitalni balast ima ugrađen "soft-start" program koji omogućava bezbedno paljenje više balasta u isto vreme.

Ova unapređenja predstavljaju značajno poboljšanje za vaše useve, ali i trajnost DE sijalica je podjednako impresivna jer vaše sijalice će održavati maksimalan output duže od bilo kojeg drugog SE HPS-a u prošlosti.Korisni saveti

1: Pri instalaciji sijalice uvek budite nežni i koristitie rukavice ili ubruse jer u slučaju da ostanu otisci ili drugi ostaci masnoća na staklu, stvoriće se trajne fleke koje će umanjiti kvalitet osvetljenja i potencijalno prouzrokovati pojavu slabih tačaka nakon produžene upotrebe.
2: Uvek postupajte po savetu proizvođača kad je u pitanju preporučeno odstojanje osvetljenja od biljaka ( u ovom slučaju je to 90cm od biljaka) a pogotovu kad su u pitanju DE sijalice od 1000W jer mogu ozbiljno oštetiti biljke ako se pozicioniraju bliže nego sto je preporučeno ili ako se ne koristi adekvatna ventilacija. Ova vrsta osvetljenja, čak i manje vataže, se ne preporučuje za korišćenje u GrowBox-ovima koji imaju visinu manju od 2.5m. Takodje je jako bitno pravovremeno koristiti potenciomer na digitalnom balastu koji se nalazi u okviru ovog kompleta kako bi se izbeglo oštećenje mladih biljaka. Za praćenje površinske temperature najbolje je koristiti infra-crvene termometre.
3: Temperatura prostorije za gajenje će biti generalno niža sa DE sijalicama jer one emitiju više iskoristivog svetla po sijalici, tako da je potrebno manje kompleta osvetljenja za pokrivanje istog prostora. S obzirom da je fokus ove tehnologije na maksimalnom prinosu, Reflektori koji se nalaze u kompletima DE osvetljenja najčešće nemaju ulaz i izlaz za vazdušno hlađenje ne samo zbog maksimalne refleksije već i zbog održavanja optimalne radne temperature ovih sijalica. Iz pomentuh razloga održavanje temperature kod ovih vrsta osvetljenja najčešće se postiže dobrom ventilacijom u kombinaciji sa nekim vrstama klima uređaja ili u prostorima gde postoji centralna klima.Specifikacije

U slučaju proizvodnje u plasteniku/stakleniku gde se koristi kao dopunsko osvetljenje ovaj komplet pokriva površinu od 3x3m a u slučaju da se koristi kao samostalno osvetljenje 1.2 x 1.2 do 1.5 x 1.5m

Pakovanje sadrži

1x Digitalni balast visoke frekvencije od 1000W sa potenciomerom (600, 750, 1000 i 1150W)

1x DE HPS sijalicu od 1000W

1x Zamenjivi reflektor od embosiranog aluminiuma dimenzija V 11.7 x Š 26.5 x D 34.5(cm)

1x 2m odgovarajućeg kabla

Dodatne Informacije

Dodatne Informacije

Proizvođač Wànsuì China