Cool Tube Mini 120x300

Regular Price: 3.975,00 din
Special Price 2.340,00 din
  • Kupite 20 i više za 2.250,00 din po komadu i uštedite 4%

Stanje: Isporuka u 24h

Cool Tube Mini 120x300 predviđen je za hlađenje sijalica od 250W i 400W. Napravljen od Pyrex staklenih cevi i metalne konstrukcije od nerđajućeg čelika.
Artikal: 2940
Detaljan Opis

Detalji

Cool-Tube je napravljen od Pyrex staklenih cevi i metalne konstrukcije od nerđajućeg čelika. Funkcija Cool-Tube-a je u kontrolisanju temperature u prostoriji za gajenje.

Način funkcionisanja je sledeći: MH i HPS sijalice dostižu visoke radne tempetrature, što može prouzrokovati oštećenja na biljkama u vidu opekotina na listovima. Uloga Cool-Tube-a sastojise u ubacivanju hladnog vazduha u prostoriju za gajenje i izbacivanju zagrejanog vazduha izvan prostorije. Na jedan kraj Cool-Tube-a postavlja se cevni ventilator čija osnovna funkcija je hlađenje sijalice. Ovakvom metodom topao vazduh nikada ne dolazi do biljaka, već samo struji kroz staklenu cev.

Prednost Cool-Tube je u korišćenju CO2. Ukoliko ubacujete CO2 u prostoriju za gajenje , Ventilator koji hladi sijalicu neće izbacivati CO2 iz prostorije.

Ovaj standardni Cool-Tube sastoji se od E40 grla i dodatnih krilaca koja služe za usmeravanje svetlosti sijalice. Ima ugrađene kukice za jednostavno kačenje, a može da se koristi i horizontalno i vertikalno.

Kabl je sa standardnim internacionalnim priključkom za prigušnice iz naše ponude.Način primene

1: Cool Tube okačite na plafon ili cevi u grow box-u pomoću Easy Roller ili Easy Rope nosača reflektora
2: Potom postavite reflektujuća krilca
3: U cool tube stavite MH ili HPS sijalicu tako što ćete je uvrnuti do kraja, odnosno do momenta kada više ne može da se uvrće
4: Kablom povežite Cool Tube na magnetni ili digitalni balast
5: Nakon toga balast uključite u izvor napajanja i postupak je gotovKorisni saveti

1: Obavezno ventilator postavite da uvlači hladan vazduh, hladi sijalicu, i izbacuje napolje topao vazduh. Oštetićete ventilator ukoliko ga postavite tako da uvlači topao vazduh od sijalice.
2: Proverite da li su Easy Roller ili Easy Rope nosači dobro pričvršćeni za plafon ili cevi u Grow Box-u
3: Prilikom uvrtanja sijalice u cool tube koristite rukavice i budite sigurni da ste sijalicu uvrnuli adekvatno
4: Koristite uvek adekvatni balast, to jest ako koristite sijalice od 250W koristite i balast od 250W
5: Ukoliko koristite tajmer pre povezivanja na izvor napajanja postavite tajmer i podesite vreme aktivacije i deaktivacije uređaja

Dodatne Informacije

Dodatne Informacije

Proizvođač Ne

Preporučujemo Vam da pogledate